Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

De grindgat zwemmers

De Grindgat Zwemmers

Iedere maandag, woensdag en zaterdag open water trainingen

Een korte terugblik anno 2021

Ongeveer 5 of 6 jaar geleden zijn een aantal zwemmers van ZV Kimbria en MZ&PC voorzichtig begonnen om in de zomerperiode in het grindgat te gaan zwemmen. Met wisselende samenstellingen groeide die groep ieder jaar een beetje en  opeens ontstond de vraag of dit open water "clubje" niet meer vorm moest krijgen. Het toenmalige bestuur van MZ&PC zag vooral vanwege de veiligheids- en aansprakelijkheidsonzekerheden geen mogelijkheid om dit als nieuw onderdeel van MZ&PC op te nemen. Het bleef daarmee een losstaand initiatief. In 2018 is voor het eerst besloten om aan de deelnemers een bijdrage te vragen. Door een groep enthousiastelingen werd dit budget gebruikt voor de jaarlijkse seizoensopening (met borrel), enkele materialen voor de veiligheid en de afsluiting van het seizoen (met bbq). Vanwege de veiligheid- en de verantwoordelijkheidsvraag werd besloten dat er ieder jaar weer een formeel commitment door de deelnemers wordt afgegeven naar elkaar. Dat heeft vorm gekregen in het jaarlijks inschrijven en daarmee het accorderen van de voorwaarden zoals verwoord op de website grindgat.nl. In 2020 werden meer dan 100 deelnemers lid van de grindgat zwemmers. Allemaal zwemmers die bewust voor het open water durven kiezen.

In 2019 kwam er voor het eerst een begroting en onderging het "clubje"  haar eerste professionaliseringsslag. dackus.it B.V., het bedrijf van initiatiefnemer Christian Dackus, verzorgde de incassering. Vanaf 2020 zal dackus.sport de administratie afhandeling en organisatie van de Grindgat Zwemmers voor haar rekening nemen.

Het enthousiasme en de actieve steun van de deelnemers van de Grindgat Zwemmers en van de zeilvereniging de Waolenwiert heeft ervoor gezorgd dat we nu bekendstaan als dé open water zwemmers van Maastricht en omstreken. Een gezellige club, en een initiatief om bij te willen horen.

Hopelijk voor many years to come.p.s. De club "Grindgat zwemmers" is geen vereniging maar onderdeel van de rechtspersoon dackus.it B.V.